Aansprekend, toegankelijk, zorgvuldig

Werk waar ik trots op ben

Burgervoogdij Magazine ‘Gewoon voor jou’. 64 Pagina’s persoonlijke verhalen, praktische informatie, achtergronden, analyse, persoonlijke verhalen, columns en strips. Mijn bijdrage: teksten, eindredactie, vormgeving. Uitgave: september 2022. Opdrachtgever: Alliantie Burgervoogdij, die zich inzet om gewone mensen te betrekken bij de jeugdbescherming en waar ik sinds 2018 deel van uitmaak.

Reader Mentorschap. Informatie en achtergronden voor vrijwilligers, die door de rechter als mentor zijn aangesteld over mensen in een kwetsbare positie, die afhankelijk zijn van zorg. Opdrachtgever: Mentorschap Nederland, Utrecht, 2023.

In de online game Verwarrend nieuws! kruip je in de huid van een beginnend verslaggever, die het helemaal gaat maken in de newsroom. Je werkt onder druk: je moet snel beslissen hoe je berichten eruitzien. Je wilt een groot publiek trekken – hoe meer hoe beter. Maar je wilt ook betrouwbaar zijn, berichten maken die kloppen. De game geeft geeft inzicht in hoe journalistieke dilemma’s kunnen leiden tot eenzijdige berichtgeving – en hoe je die in het dagelijks leven kunt herkennen. Dat maakt de speler weerbaarder tegen de dagelijkse stroom negatief nieuws over personen met verward gedrag. Mijn bijdrage: samenstelling (met Karlijn Roex) en teksten. Opdrachtgever: Samen Sterk zonder Stigma, Amersfoort, 2021. Inmiddels ondergebracht bij Social Run.

Meerkosten. Informatie over de aftrek van specifieke zorgkosten, de tegemoetkomingen van de Wtcg en andere financiële regelingen voor mensen met een handicap en chronisch zieken. Mijn rol: productie, samenstelling en teksten. Opdrachtgever: Ieder(in), Utrecht, 1999 – nu.

Ik vind dat het hoog tijd wordt om psychische aandoeningen te normaliseren. Hou op met net te doen alsof het iets bijzonders is. Dat is het namelijk niet. Het is een veel voorkomende menselijke ervaring. Daarom was ik projectleider Aanpak Stigmatisering in de media bij Samen Sterk zonder Stigma. Amersfoort, 2016 – 2021.

Organisatie van een publiekscampagne waarin alle inwoners van Zoetermeer om toestemming gevraagd wordt voor het delen van medische gegevens uit hun huisartsendossier met de huisartsenpost, via het Landelijk Schakelpunt. Mijn rol: projectleiding, teksten, mediabenadering. Opdrachtgever: Stichting Georganiseerde Eerstelijnszorg Zoetermeer (SGZ), 2017/2018.

Regie op de aanpak van kindermishandeling. Handreiking voor gemeentebesturen. Samengesteld door de Koplopergroep wethouders van de Taskforce Kindermishandeling en Seksueel misbruik. Mijn rol: samenstelling, teksten en eindredactie. Opdrachtgever: Taskforce, 2016.

Adolescentenstrafrecht. Aanpak met perspectief. Informatieve brochure over deze nieuwe aanpak van jeugdcriminaliteit. Voor dezelfde opdrachtgever: Het verhaal van Angelo. Korte animatie over het adolescentenstrafrecht. Mijn rol: briefing makers, bijdragen aan het scenario. Internetrubriek met achtergrondinformatie en een interactieve keuzetool voor professionals. Mijn rol: samenstelling en teksten. Opdrachtgever: Ministerie van Veiligheid en Justitie, februari 2014.